actie

Diepte-onderzoek in de hoogte

Reinout Dewulf

In de zomer van 2020 was kunstenaar, Reinout Dewulf één van de residenten van Konnektor. In het kader van zijn artistiek onderzoek omtrent het maximaliseren van de sociale energie en intermenselijke elektriciteit in Kerkbrugge-Langerbrugge organiseerde hij de actie Diepte onderzoek in de hoogte.

Dit project startte vanuit de vraag: ‘Wat als we anno 2020 een nieuwe energiecentrale bouwen?’ Geen uit steen gebouwd monument, maar een denkbeeldig energie-onderzoek vormde de basis van de actie. Tijdens de zomer verwerkte hij de eerste voorbereidingen: van schaarlift cursus tot top-down zichtlijnen. In de buurt zocht hij uit op welke plekken de schaarlift-actie zou kunnen plaatsvinden en verrichtte ook al enkele testen op het pleintje voor het Buurt’punt Den Hannekesnest.

Eenmaal de voorbereidingen afgerond waren, was iedereen welkom om mee van de grond te gaan. Gratis en voor niets nam Reinout je mee naar ongekende hoogtes om daar-helemaal-boven een gesprek te voeren over de omgeving, de buurt en ruimtelijke ordening.